låsesmed

Dette er veien til å bli låsesmed

Dette er veien til å bli låsesmed

Slik blir du en låsesmed i Asker

Låsesmeder er et yrke ingen egentlig tenker på. Hvis du ikke er en låsesmed eller personlig kjenner en, vet du sannsynligvis ikke egentlig hva en låsesmed gjør på en vanlig dag. Låsesmeder blir sett på som å ha det lett fordi de ikke trengte å gå på universitet, men fortsatt kan leve veldig anstendig. De fleste aner ikke hvordan prosessen med å bli låsesmed er.

For å bli en låsesmed i Asker har du to hovedalternativer. Den første ville være å gå på en teknisk skole. En teknisk skole vil lære deg leksjoner som er spesielt tilpasset yrket du har valgt. Tekniske skoler er veldig flinke til å tilby en spesialisert læreplan som er presis og rett på sak. Det andre alternativet vil være å lære hos en erfaren låsesmed. Dette ville være det bedre alternativet for de som ikke liker å gå på skole.

Du får en tøff oppgave om du ønsker å bli låsesmed

En lærling skulle begynne på baksiden av butikken og lære seg alt det grunnleggende. Lærlingen ville bli lært det grunnleggende om hva som skal til for å være en låsesmed. Lærlingen skulle lære om ting som hvordan lage en nøkkel, hvordan man mote en lås og mye mer. Først når mentoren er fornøyd med at lærlingen har nok kunnskap og ferdigheter, blir de utleid til fronten av butikken.

Der vil lærlingen sette sine ferdigheter og kunnskaper på prøve. De vil samhandle med kunder som trenger hjelp for å se om det de lærte kan overføre til virkelig produktivitet og resultater. Over tid vil lærlingen være bedre i stand til å anvende det de har lært for å levere verdi til kundene. Når de har oppnådd et visst ferdighetsnivå, vil mentoren erklære dem kvalifiserte til å bli en fullverdig blåsesmed.