badevekt

Trenger du en ny badevekt?

Trenger du en ny badevekt?

Hvis legen din har bedt deg om å gå ned i vekt på grunn av ting som er relatert til enten eksisterende sykdom eller potensiell fare for økt risiko for sykdom, kan det å skaffe seg en badevekt være et virkelig godt verktøy. Det å veie seg er ikke noe man skal gjøre hver dag, og kanskje ikke heller hver uke. Det kommer an på noen forskjellige ting.

Hvis man er mann kan man godt veie på en badevekt seg hver uke uten at det er noen potensielle fallgruver, men hvis man er kvinne burde man heller bare bruke en badevekt en gang i måneden. Det er fordi at kvinner gjennomgår en hormonsyklus som varer omtrent fire uker og det er flere forskjellige stadier i den syklusen.

Noen av stadiene i den syklusen gjør for eksempel at kroppen bærer på mer vann enn ellers og det kan vise seg med 2-5kg mer på en badevekt enn det vil en uke av syklusen der man ikke holder på så mye vann. Derfor kan det å veie seg på en badevekt være greit å gjøre en gang hver måned – for eksempel helt i begynnelsen eller slutten eller midten av syklusen, så lenge man gjør det samme uke hver måned.

En badevekt er bare et verktøy

Selv om det å veie seg kan føles som det viktigste i en prosess som handler om nettopp å gå ned i vekt, så er det faktisk ikke vekten som er det viktige. Det viktige handler om hva blodprøvene hos legen sier og ikke så mye om vekten i seg selv.

Det handler om hvordan du har det og hvordan blodprøvene dine ser ut. For hvis du har det bra og prøvene ser fine ut, så spiller ikke vekten noen sørlig stor rolle i det hele tatt. Det å være sunn har flere former.