kontinentalseng

Hvilken seng skal jeg velge?

Hvilken seng skal jeg velge?

Det er ikke bare enkelt å vite hvilken seng man skal velge. Det er fryktelig mange alternativer å velge mellom på markedet, og det kan være vanskelig å skille en god seng fra en mindre god seng. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal fokusere på, så du kan velge helt riktig. 

Hva skal jeg tenke på?

Når du skal velge en god seng, er det altså noen ting du skal tenke på og være oppmerksom på for å velge riktig. Det handler først og fremst om å velge en seng som har den riktige fastheten. Det kan være fristende å bare kjøpe en boksmadrass, som ofte er det billigste alternativet, men hvis du vil ha best mulig støtte, bør du sørge for at sengen har flere lag. Det kan du få gjennom en kontinentalseng fra eksempelvis bedrenætter, som har hele tre lag. Det vil si at det er tre lag i sengen som arbeider for at du skal få så god støtte som overhodet mulig, og alle madrasslagene har som regel også kvalitetsfjær. 

Overmadrassen, som er det øverste laget i sengen, er den madrassen som er nærmest kroppen din når du sover, og derfor kan det være lurt å tenke litt ekstra på nettopp dette laget. Det er nemlig det laget som blir utsatt for mest slitasje, og ikke minst svette og fukt i løpet av natten. Derfor kan det være lurt å velge en madrass i for eksempel naturlateks, som sørger for å avlede fukt og kjøle – i tillegg til å gi god og elastisk støtte. Hvis du vil at støtten skal vare så lenge som mulig, kan det være lurt å snu madrassen med jevne mellomrom, så slitasjen blir jevn og det ikke danner seg groper i madrassen. Det er også veldig lurt å rengjøre madrassen ofte, så man sørger for å unngå allergi.