ukulele

Finn din nye ukulele på nett

Finn din nye ukulele på nett

En ukulele er et herlig instrument, og kanskje du skal være den heldige eieren av din første (eller neste) ukelele? Da må du først ta stilling til hvilken type som er riktig for deg og din personlige stil.

Mange typer å velge mellom

For selvom mange tror det, så er en ukulele faktisk ikke bare en ukulele. Det firestrengede instrumentet finnes i mange varianter, som varierer i utseende og lyd. Overordnet har du følgende typer av ukuleler: sopran-, baryton-, tenor-, concert- og bass-ukulele. I tillegg til disse finnes det også en elektrisk ukulele.

Sopran-ukulelen er den minste, mens bass-ukulelen er den største. De andre varianter ligger altså mellom disse. Forskjellen ser man ikke bare på størrelsen, men høres også på lyden som skapes. Derfor kan man si det slik at jo større ukulele, jo fyldigere klang har den.

Foretrekker du den lyse, fine klangen skal du derfor gå etter en av de mindre ukuleler, mens de større egner seg bedre hvis du vil ha en litt mer dominerende og fyldig klang. Det er helt opp til deg, dine personlige preferanser og den musikk du ønsker å skape.

Dype røtter i Hawaii

I dag har ukulelen nærmest oppnådd kultstatus på grunn av sin karakteristiske lyd og sin størrelse. Derfor brukes den over hele verden og i mange forskjellige musikksjangere. Men opprinnelig har instrumentet dype røtter i Hawaii og den tradisjonelle musikken derfra, noe som du fort vil kjenne igjen hvis du hører musikk derfra.

Den skaper en helt unik lyd som egner seg veldig godt alene eller sammen med få andre instrumenter, mens den lett kan forsvinne i større arrangementer. Det er et herlig instrument for nybegynnere fordi den er ganske enkel å lære seg, så du kan fort komme i gang selvom du ikke har mye erfaring med musikk eller strengeinstrumenter.